NEA

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥΣ


Οι όψεις είναι η γεωμετρία των σχέσεων που αναπτύσσονται μέσα σε ένα ωροσκόπιο. 
Πρόκειται για ανταλλαγές ενέργειας ή και δύναμης των Ουράνιων Σωμάτων μέσα στα όρια του Ζωδιακού. 

Δεδομένου ότι οι όψεις είναι γεωμετρικά σχήματα που υπάρχουν μέσα σ' ένα συγκεκριμένο χώρο, αυτές μπορούν κάλλιστα να σχηματιστούν ανάμεσα σε όλα τα σημεία που περιλαμβάνει ένας χάρτης.

Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα, πως οι όψεις που μπορούν να υπάρχουν μέσα σε ένα χάρτη, εκτός μεταξύ των πλανητών, μπορούν να είναι και μεταξύ γωνιών, ακμών οίκων, μεσοδιαστημάτων, δεσμών, αραβικών κλήρων, κλπ.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να κατανοήσουμε τη φύση των όψεων.
Παραδοσιακά, οι όψεις ανάλογα τα αποτελέσματα που έχουν κατά την επίδρασή τους, χωρίζονται στις λεγόμενες αρμονικές (ή εύκολες) και τις δυσαρμονικές (ή δύσκολες) όψεις.

Παρόλο που σίγουρα αληθεύει, ότι οι αρμονικές όψεις δηλώνουν μια ευκολία στο δούναι και λαβείν, ενώ με τις δυσαρμονικές όψεις μπορεί να υπάρχουν κάποια άσχημα ή δύσκολα βιώματα, καμιά πρόοδος δεν μπορεί να σημειωθεί χωρίς τη δημιουργική ένταση που προκαλούν οι δυσαρμονικές - δύσκολες όψεις.

Όλες οι ανθρώπινες υπάρξεις, που αγωνίζονται και περνάνε από τη διαδικασία ωρίμανσής τους.

Χρειάζονται τις προκλήσεις της ζωής (που μία προς μία εκδηλώνονται στις σκληρές όψεις) όπως βέβαια χρειάζονται και τη φαινομενική γοητεία των ευεργετικών - αρμονικών όψεων.

Η σύνοδος (0 μοίρες)
Σύνοδος είναι η όψη κατά την οποία, ένα οποιοδήποτε σημείο μέσα σ' ένα χάρτη, όπως οι πλανήτες και τα φώτα (ο Ήλιος και η Σελήνη), βρίσκεται πολύ κοντά σε άλλο σημείο, δηλαδή βρίσκονται και τα δύο στο ίδιο τμήμα του ζωδιακού κύκλου και απέχουν από 0 έως και 10 μοίρες (για ορισμένους πλανήτες). 
Μια σύνοδος υποδεικνύει δυνάμεις, Ταλέντα, και, Ικανότητες. 


Η αντίθεση (180 μοίρες) 
Η αντίθεση είναι η όψη κατά την οποία ένα οποιοδήποτε σημείο μέσα σ' ένα χάρτη, όπως οι πλανήτες και τα
φώτα (ο Ήλιος και η Σελήνη), βρίσκεται σε απόσταση εκατόν ογδόντα μοιρών με κάποιον άλλο. 
Οι πλανήτες βρίσκονται σε αντίθετα τμήματα του Ζωδιακού Κύκλου.Όταν δύο πλανήτες είναι σε αντίθεση -που οι περισσότεροι αστρολόγοι την εκφράζουν ως δυσαρμονική όψη- τότε υπάρχει ισορροπημένη πράξη και μια διαδικασία αντίρροπων δυνάμεων που μπορεί να αποδειχτούν είτε συμπληρωματικές είτε ανταγωνιστικές. Αυτή η ενέργεια μπορεί και επιδρά πάνω στον ίδιο τον άνθρωπο ή πάνω στην κατάσταση που αντιμετωπίζει.

Το εξάγωνο (60 μοίρες)
Το εξάγωνο είναι η όψη κατά την οποία ένα οποιοδήποτε σημείο μέσα σ' ένα χάρτη, όπως οι πλανήτες και τα φώτα (ο Ήλιος και η Σελήνη), βρίσκεται σε απόσταση εξήντα μοιρών με ένα άλλο. 

Δεδομένου ότι ένα εξάγωνο ξεχειλίζει από ευκαιρίες και καρποφορία, θεωρείται η πιο καλότυχη όψη και ειδικά εάν είναι με πολύ μικρό όριο ανοχής (δηλαδή από 58-62 μοίρες) και εμπεριέχονται στην όψη εξωτερικοί πλανήτες όπως ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας. 

Προσδίδει ικανότητα συνεργασίας με πολύ θετικά αποτελέσματα. 

Το τετράγωνο (90 μοίρες)
Το τετράγωνο πραγματοποιείται συνήθως όταν ένα οποιοδήποτε σημείο μέσα σ' ένα χάρτη, όπως είναι οι πλανήτες και τα φώτα βρίσκεται σε απόσταση 90 μοιρών με ένα άλλο. 
Όταν οι πλανήτες είναι σε τετράγωνο μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα υπάρχει μεγάλη ποσότητα δημιουργικής έντασης που θα απαιτήσει επιπλέον δουλειά.  
Οι πλανήτες που βρίσκονται σε τετράγωνο μπορεί να λειτουργήσουν και διασπαστικά, να αντιπαρατεθούν και να παρεμποδίσουν ο ένας τον άλλο.

Το τρίγωνο (120 μοίρες)
Το τρίγωνο είναι η όψη κατά την οποία ένα οποιοδήποτε σημείο μέσα σ' ένα χάρτη, όπως οι πλανήτες και τα φώτα (ο Ήλιος και η Σελήνη), βρίσκεται σε απόσταση εκατόν είκοσι μοιρών με ένα άλλο.
Όταν οι πλανήτες είναι σε τρίγωνο τα πράγματα κυλάνε απίστευτα ήσυχα και βρίσκουν την θέση τους πανεύκολα.  
Η παθητική αποδοχή είναι η κυρίαρχη δόνηση σε αυτόν το σχηματισμό. 
Το τρίγωνο δείχνει αρμονία, Διευκόλυνση, Επιδεξιότητα σε κάποιους τομείς της ζωής, και, Μεγάλη επέμβαση του πεπρωμένου σε αυτό που συμβαίνει. 

Μπορεί επίσης να δείξει την εκπλήρωση κάποιων επιθυμιών χωρίς μεγάλη προσπάθεια και με ελάχιστες δυσκολίες.

Το ημιεξάγωνο (30 μοίρες)
Το Ημιεξάγωνο είναι η όψη κατά την οποία ένα οποιοδήποτε σημείο μέσα σ' ένα χάρτη, όπως οι πλανήτες και τα φώτα (ο Ήλιος και η Σελήνη), βρίσκεται σε απόσταση τριάντα μοιρών από ένα άλλο. 
Τα ημιεξάγωνα χαρίζουν δεκτικότητα, και,  Αφομοιωτική ικανότητα.

Το ημιτετράγωνο (45 μοίρες) 
Το Ημιτετράγωνο είναι η όψη κατά την οποία ένα οποιοδήποτε σημείο μέσα σ' ένα χάρτη, όπως οι πλανήτες και τα φώτα (ο Ήλιος και η Σελήνη), βρίσκεται σε απόσταση σαράντα πέντε μοιρών από ένα άλλο. 
Υποδηλώνουν την ανάγκη δράσης για τη διασφάλιση του μέλλοντος, και, Πιθανόν να προκύψουν αντιστάσεις.

Το ενάμιση τετράγωνο (135 μοίρες) 
Το ενάμιση τετράγωνο το μετράμε ξεκινώντας από εκατόν τριάντα πέντε μοίρες συν ή πλην, δηλαδή όταν οποιοδήποτε σημείο μέσα σε ένα χάρτη απέχει από ένα άλλο εκατόν τριάντα πέντε μοίρες. 
Παρουσιάζεται η ανάγκη της ψυχραιμίας, 
Της προσεκτικής δράσης, και,  της προσπάθειας για το καλύτερο δυνατό παρά τις εντάσεις που φέρνει.

Η χιαστή (150 μοίρες) 
Η Χιαστί είναι η όψη, κατά την οποία ένα οποιοδήποτε σημείο μέσα σ' ένα χάρτη, όπως οι πλανήτες και τα φώτα (ο Ήλιος και η Σελήνη), απέχει από ένα άλλο, εκατόν πενήντα μοίρες συν ή πλην ο ένας από τον άλλο.
Η λέξη κλειδί της όψης χιαστί, είναι προσαρμογή, και, υποχρεωτική προσαρμογή στις συνθήκες.
Προσωπικά θεωρώ,ότι είναι ο από μηχανής θεός.Οι λύσεις δίνονται εξ άνωθεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Αν επιθυμείτε να σχολιάσετε άμεσα χωρίς σύνδεση, επιλέξτε από το μενού "υποβολή σχολίου ως" το πεδίο (ανώνυμος) ή (όνομα/url) και συμπληρώστε απλά το όνομα σας.
Όλα τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν.
Αν επιθυμείτε να συνδεθείτε με το DISQUS ή το FACEBOOK έχετε τη δυνατότητα από το μενού επιλογής σχολίων