NEA

ΕΝΑ ΣΟΥΤ ΠΟΛΛΑ ΓΚΟΛ

ena-sout-gia-polla-gol

Ποδόσφαιρο η πολιτική? 
Ή ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής? Πολιτική στο ποδόσφαιρο? Όλα μια μπάλα. Όλα ένας μύλος. 

Όλα όμως μια Ελλάδα.
Ομάδες εκεί, κόμματα εδώ. Σημαίες εκεί, σημαίες και δω. Λεφτά εκεί, λεφτά κι εδώ. Ιδέες εκεί, ιδέες και δω. Συμφέροντα παντού. Κομπίνες παντού. Στημένα παντού. Το παιχνίδι στα χέρια των λίγων στο ποδόσφαιρο, το ίδιο και στα χέρια των πολιτικών.
Κι ένας λαός απεγνωσμένα να ψάχνει μια ιδέα. Κάτι να κρατηθεί. Κάτι να πιστέψει. Μια νίκη, ένα αποτέλεσμα, μια αναγνώριση. Ελπίδα.Αυτο κάνει ο λαός. Ελπίζει. Τον πονάς, τον γελάς, χάνει, αλλά ελπίζει.

Τα ίδια και στη πολιτική. 
Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Για τον ίδιο και τα παιδιά του. Ελπίδα ότι κάτι θ αλλάξει. Και όσο ελπίζει ο λαός τόσο κάποιοι ασελγούν επάνω του. Προκλητικά, χυδαία, απάνθρωπα. Του στερούν τη χαρά του στόχου του. Τη χαρά του γκολ.
Και ξαφνικά έρχεται η σειρά της Εθνικής Ελλάδος. Η Εθνική μας. Όλοι μαζί ξεχνάμε τα μίση, τις βρισιές, τις ομαδικές διαφορές μας, τα συμφέροντα και όλοι μαζί γινόμαστε ένα για το καλό αυτής της ομάδας.

Πόσο χαρήκαμε όλοι και πόσο γίναμε υπερήφανοι όταν σηκώναμε κύπελλα, και σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ!!!Πόσες φορές λαχταρίσαμε ενωμένοι για την εθνική μας! Πόσες κλάψαμε,πόσες γελάσαμε! Όλοι μαζί. Χωρίς ταυτότητες οπαδικές, η σημαίες. Χωρίς μίσος και ρόπαλα. Μόνο για την Εθνική μας. Την Ελλάδα μας.

Και ήρθε η ώρα να κάνουμε το ίδιο και για τη χώρα μας. Ας αφήσουμε στην άκρη τα κομματικά μας συμφέροντα. Τα ωφέλη τα προσωπικά. Ας κοιτάξουμε ποιοί είμαστε σαν λαός και ποιοί μας κατάντησαν έτσι. Με σκυμμένο κεφάλι, μες τη κατάθλιψη και τη μαυρίλα.

Εμείς είμαστε η Εθνική Ελλάδος τώρα. Μας αξίζει το καλύτερο. Το συμφέρον του ενός πρέπει να γίνει συμφέρον όλων. Άσχετα με το τι πιστεύει καθένας κομματικά ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μέσα μας και να δούμε τι μας αξίζει.

Είμαστε αυτό που μας κατηγορούν? Διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, απατεώνες, άχρηστοι?Η κάποιοι μας ανάγκασαν να συμπεριφερθούμε έτσι γιατί αυτό ήταν η άμυνά μας στον αγώνα της ζωής μας δημιουργώντας μας ενοχές για το αύριο?

Μας έκλεψαν τη νίκη της ζωής χρόνων τώρα και μας οδήγησαν στη Γ Εθνική κατηγορία.
Μας αξίζει τέτοια ήττα? Θα το αφήσουμε έτσι?

Πάντα η Εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο ηταν το ανώτερο ιδανικό. Έξω από ομάδες. Το ίδιο και στη ζωή μας. Η Ελλάδα μας πρέπει να είναι πάνω από κόμματα, σημαίες και συμφέροντα. Καμμία υποταγή σε ξένα συμφέροντα. Ενα σύγχρονο μολών λαβέ πρέπει ν ακουστεί καλά και δυνατά σ όλο το κόσμο.

Μπορούμε.
Έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να γίνουμε το όραμα κι άλλων λαών να ξαναβρούν το χαμένο τους στόχο. Να ανακτήσουν την ελευθερία τους όπως και μεις. Να κατεβούμε στο γήπεδο και να δώσουμε ενα αγώνα πετώντας έξω κάθε προδότη καιροσκόπο και εξαρτημένο Έλληνα. Σε όποιο κόμμα και ν ανήκει.

Να παίξουμε με δύναμη. Με σύστημα. Με πίστη οτι η Ελλάδα μας μπορεί. Ν απομονώσουμε όλους τους πραγματικά άσχετους.Τους σαπισμένους στη διαφθορά και στην ανομία. Και να είστε σίγουροι οτι αν παίξουμε δυνατά,δεν χρειάζονται πολλά.
Ένα σουτ μπορεί να φέρει πολλά γκολ.

Παύλος  Χαϊκάλης  
Pavlos Chaikalis - rooMind

3 σχόλια:

 1. NIKOS AEK30/12/17

  Για να παίξουμε με δύναμη και σύστημα πρέπει να το επιτρέψει το "σύστημα" και φυσικά και να μπει σε νάρκη ο ιός της διάσπασης ο οποίος ταλανίζει τη χώρα και το λαό οριζοντίως και καθέτως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσικά. Εννοείται. Και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η σκέψη. Και η σωστή σκέψη, με καθαρό μυαλό φέρνει σωστές κινήσεις

   Διαγραφή
 2. Συμφωνώ απολύτως.Κι αυτό γίνεται μόνο με συνειδητοποίηση.Ίσως αυτό νάχουμε πιο πολύ ανάγκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Αν επιθυμείτε να σχολιάσετε άμεσα χωρίς σύνδεση, επιλέξτε από το μενού "υποβολή σχολίου ως" το πεδίο (ανώνυμος) ή (όνομα/url) και συμπληρώστε απλά το όνομα σας.
Όλα τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν.
Αν επιθυμείτε να συνδεθείτε με το DISQUS ή το FACEBOOK έχετε τη δυνατότητα από το μενού επιλογής σχολίων