NEA

ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ - ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ


Αλήθεια τι είναι αυτό το φαινόμενο με τους ανάδρομους πλανήτες,που όλοι τόχουμε στο στόμα μας,και όλοι το φοβόμαστε;Πρέπει να το φοβόμαστε;

Όχι φυσικά.Μάλλον να το συνειδητοποιούσαμε θα ήταν καλύτερο.

Και ο,τι συνειδητοποιούμε είναι πάντα για καλό.

Το φαινόμενο της αναδρομικότητας παρουσιάζεται όταν η γη <<προλαβαίνει>> λόγω μεγαλύτερης ταχύτητας κάποιον πλανήτη στη τροχιά του, και έτσι στα μάτια ενός γήινου παρατηρητή ο πλανήτης αυτός φαίνεται να σταματάει, και στη συνέχεια να κινείται ανάποδα στο ζωδιακό.

Το αστρολογικό νόημα ενός ανάδρομου πλανήτη, είναι ότι αυτός εναρμονίζεται,όχι με τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν αλλά με τη παρόρμηση των συναισθημάτων μας.

Οι ενέργειες που συμβολίζει ο πλανήτης λειτουργούν εσωτερικά, υποσυνείδητα και έχουν τη τάση να εκδλώνονται με καθυστέρηση. Δείχνουν ενέργειες που δεν μπορέσαμε να εκφράσουμε όταν είμαστε σε μικρή ηλικία κι έτσι ως ενήλικοι πρέπει να τις αναπτύξουμε.

Σημαντικό σε ένα χάρτη, ειδικά προοδευτικό,είναι όταν ένας πλανήτης γίνεται ανάδρομος.Ή ακόμη όταν ένας ανάδρομος γίνεται ορθόδρομος.Τα γεγονότα τότε δημιουργούν μια έντονη δυναμική που αναγκάζουν το άτομο να στραφεί εσωτερικά και να βελτιώσει τη προσωπικότητά του.

Άνθρωποι με αρκετούς ανάδρομους πλανήτες,αισθάνονται ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ αυτών και της κοινωνίας και προσπαθούν να προσαρμοστούν.Πολλές φορές με δυσκολία.Αντίθετα όσοι δεν έχουν ανάδρομους πλανήτες στο χάρτη τους ξετυλίγουν πιο εύκολα τα χαρακτηριστικά τους.Η προσωπικότητα τους πάντως διαμορφώνεται έντονα όταν σε προοδευμένο χάρτη κάποιος πλανήτης γίνεται ανάδρομος.

Σε κάθε περίπτωση οι ανάδρομοι πλανήτες είναι μια παράμετρος συνειδητοποίησης του εαυτού μας για την ψυχικη μας εξέλιξη.Στους χάρτες τους συναντάς με το σύμβολο Rx. Οι ημέρες πού ένας πλανήτης γίνεται ανάδρομος ή από ανάδρομος όταν επιστρέφει σε κανονική κίνηση ονομάζονται “ημέρες στάσης”.Ένας σταθμευμένος πλανήτης θεωρείται οτι αποκτά φοβερή δύναμη.

Φυσικά και οι ανάδρομοι πλανήτες είναι εκφραστές αυτού που λέμε Νόμος της ανταπόδοσης,ο γνωστός σε όλους ως Κάρμα.Μόνο που πρέπει να σχετίζονται και με τους δεσμούς της Σελήνης και όχι αποκλειστικά μόνοι τους.Επίσης σε συναστρίες μπορείς να διακρίνεις τη καρμικότητα μιας σχέσης,(ειδικά με Αφροδίτη και Άρη).Και η καρμικότητα δεν είναι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλα αφορά και τη κοσμική και πολιτική αστρολογία.

Όσο περισσότερους πλανήτες έχουμε ανάδρομους,τόσο και οι δυσκολίες εξέλιξης και βιωμάτων θα είναι έντονες.

Οι προσωπικοί ανάδρομοι πλανήτες(μέχρι Κρόνο),αφορούν προσωπικά θέματα, άλυτα κυρίως απο το παρελθόν μας,ενω οι εξωτερικοί(από Κρόνο μέχρι Πλούτωνα)αφορούν περισσότερο παγκόσμια,κοινωνικά,και συλλογικά ζητήματα.Στο παρελθόν πάντα.

Εαν κυβερνήτης ενός χάρτη είναι ανάδρομος και σε άσχημη όψη με τον κυβερνήτη του ζωδίου εκεί καταλαβαίνουμε ότι θάχουμε δύσκολες καταστάσεις.Ειδικά αν παρεμβάλονται και τα φώτα.(Ήλιος-Σελήνη).Καθώς και με τους Δεσμούς.Μη το ξεχνάμε ποτέ αυτό.

Οι ανάδρομοι πλανήτες είναι μια ένδειξη οτι έχουμε ζήσει προηγούμενες ζωες και γι αυτό τα θέματα που εκφράζει ο ανάδρομος απο ζώδιο και οίκο πολλές φορές μας φαίνονται γνωστα.

Το φαινόμενο του deja vu είναι μια απόδειξη ζωής στο παρελθόν και άτομα με αρκετούς ανάδρομους μπορεί να το έχουν αισθανθεί.Προσωπικά έχω φίλο που άλλαξε η ζωή του μετά από τέτοιο φαινόμενο.

Υπάρχει εμπειρία φίλου επίσης που καταστράφηκε οικονομικά όταν ο Δίας προοδευτικά στο χάρτη του,γύρισε ανάδρομος.Επίσης ένας Κρόνος ανάδρομος στο δωδέκατο οίκο ενός χάρτη σηματοδοτεί βαρύ παρελθόν, και θάχει μεγάλο αγώνα μπροστά του.

Αναλυτικότερα όμως για το πως λειτουργεί κάθε ανάδρομος πλανήτης θα μιλήσουμε σ ένα άλλο αρθρο προσεχως


ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Αν επιθυμείτε να σχολιάσετε άμεσα χωρίς σύνδεση, επιλέξτε από το μενού "υποβολή σχολίου ως" το πεδίο (ανώνυμος) ή (όνομα/url) και συμπληρώστε απλά το όνομα σας.
Όλα τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν.
Αν επιθυμείτε να συνδεθείτε με το DISQUS ή το FACEBOOK έχετε τη δυνατότητα από το μενού επιλογής σχολίων